Kek Lapis Evergreen - kek yang harum wangi pandan dan lemak2 santan!
Kek Lapis Pepperment - buat ni atas permintaan ramai dari adik2 & anak sedara. Tahun ni tukar warna biru pula.
Kek Lapis Bittersweet Chocolate Chips - ada juga taburan gajus cincang.... memang best! Choc Chips tu AlongRiz bawa balik dari USA sebab kat sini takda bittersweet choc chips, cuma semi-sweet yg banyak.
Kek Lapis Dayang Senandung - memang hitam-legam seperti nama nya lah... so tak nampak lapisan2 nya tapi yg penting memang bakar selapis2 supaya kek tahan lama & texture yg lembab2 sekata.... Ada di campur asam haw flakes yg di kisar supaya koko nya tidak terlalu pahit.
Kek Lapis Creamy Cheese - very cheesy & lembab2.... special for cheese lovers!
Tahun ni Along guna butter cap Wood Dunn, sesuai untuk kek lapis - texture kek pun lembab & harum. Masih was2 nak guna Goldern Churn walaupun sudah di sahkan halal semula.
Akhir sekali ni lah sekut2 tahun ni.... maaf lah ya, semua sekut tahun ni main tunjuk2 jer - tak sempat nak menggentel sebab my princess buat hal... her baby sitter dah balik Indon after 3 years looking after her... memang upset sungguh & terpaksa Along dukung dia all the time sampai masak pun sambil dokong Liana juga. Sebab tu lah blog pun Along tak sempat nak update kerap2 walau pun banyak entri yg nak di kongsikan.
Kek Lapis tiga yg pertama di atas tu dah pun habis sebab Along buat untuk bawa balik kampung waktu raya tu. Sesiapa nak rasa yg hitam & putih tu masih ada lagi... jemput ler ke rumah ya....
No comments:
Post a Comment