Assalamualaikum. Demam cajun tak kebah2 lagi kan..rasanya berbaloi beli cajun ni...boleh digunakan untuk macam2 resepi....boleh juga dimasukkan dalam rencah untuk menggoreng ayam....hasilnya memang best....sedapp tau rasa berempah ayam goreng ni....lagi sedapp bila dimakan dengan nasi lemak. Hmm...enaknya...sampai mengigit2 tulang ayam tu.....he..he......Ayam Goreng berempah Cajun ni dah banyak hari Mas buat..baru hari ni sempat n3 kan.....maceh pada tuan resepi yang cun dan pandai mereka macam2 resepi yang best tu....Kak Nor...muahhhhh....Anna dan mamahawa pun dah menerai ayam goreng berempah cajun ni.....
Ayam Goreng berempah Cajun
Resepi : Kak Nor - Secubit Garam
Bahan:
- 1/2 ekor ayam - potong kecil dan toskan
- 3 ulas bawang putih - ditumbuk
- 1 sudu besar cajun - untuk lihat cajun klik SINI
- 1 sudu besar serbuk cili kasar
- 1 sudu kecil serbuk kunyit
- 1 sudu teh madu
- 1 sudu besar jus limau nipis
- 1 sudu besar air
- garam
- minyak
Cara:
- Campurkan kesemua bahan kecuali ayam dan minyak dan gaul hingga sebati.
- Lumurkan pada ayam dan perap sekurangnya 1/2 jam.
- Panaskan minyak dan goreng ayam hingga masak.
- Hidangkan panas2.
No comments:
Post a Comment